SLAUGHTER HEAVY METAL FESTIVAL 2023

Koncert na otvaranju filmskog programa Klanica 30.jun 19.30h URAL UMBO

PETAK 30.JUN

FIRST HAMMER STAGE

1.MELISSA 

2.SUM OF R

LAST HAMMER STAGE

1.ATOMIC FAULT

2.CARDINAL POINT

SUBOTA 1.JUL

FIRST HAMMER STAGE

1.NADIMAČ

2.FROM THE ASHES

LAST HAMMER STAGE

1.STEEL

2.WICKED WAYS

NEDELJA 2.JUL

FIRST HAMMER STAGE

1.BLOODY EARTH

2. Quasarborn

LAST HAMMER STAGE

1.REVOLUTION

2.COBI’S DEATH

Učesnici SLAUGHTER HEAVY METAL FESTIVAL 2023

FIRST HAMMER STAGE

Melissa

Grupa Melissa je osnovana davne 1986. god. u Prokuplju. Ime je dobila po prvom albumu grupe Meriful Fajt.

Grupa je bila aktivna sve do 1995. god.

Za to vreme pored mnogih zapaženih uživo nastupa kao što je koncert u Nišu, koncert u Beogradu na stadionu Tašmajdan u to vreme sa nekim poznatim grupama, tako i po raznim gitarijadama širom Srbije. Grupa za sve to vreme je snimila samo nekoliko demo snimaka.

Godine 2017. Posle veoma duge duge pauze grupa Meliša nastavlja sa radom ali ovog puta mnogo zrelije i profesionalnije, pored dva originalna člana Dejan Stojanović – Dekster – Vokal, ritam gitara i Miljković Ivana – Ifta – Bubnjevi

pridružuju se dva mlada člana, Ilija na solo gitari i Boro na Bas gitari.

Od tog trenutka Grupa počinje da radi na svom novom albumu..

Godine 2019. Meliša snima svoj album My Empire Has No Limits u Studiju grupe Alogija u Smederevu pod dirigentskom palicom Srđana Brankovića. 2020. album izlazi za diskografsku kuću Tioli Records. Narednih godina grupa je vrlo aktivna što se tiče spotova i koncertnih aktivnosti..

Dejan Stojanović

SUM OF R

//Ređati:

Reto Mader: Bas gitara, dronovi, sintisajzer, efekti

Juka Ramenen: Bubnjevi, udaraljke, zvuci

Marko Nojman: Vokal, sintisajzer, šum

// Diskografija:

albumi:

– Sum of R “Orga” / 2LP, CD, DL, 2017, Ciclic Lav (GER) & Czar Of Crickets Productions (SUI)

– Sum Of R “Lights On Vater” / LP & CD, 2013/14, Utech Records (SAD) i Sum Of R (SUI)

– Sum Of R “Sum Of R” / CD, 2008, Utech Records (SAD)

EP:

– Sum of R “Ride Out The Vaves” / LP, 2012, A Storm As He Valks Records (IT)

https://youtu.be/uLxKWXWp2ms

Svaka priča ima početak, ma koliko malo verovatan. A priča o novoj inkarnaciji Sum Of R, projekta koji je Reto Mader osnovao 2007. godine i koji je od tada vodio kao jedini stalni član, počela je sa nekim zaista dobrim vestima, a zatim sa nekim zaista lošim vestima za muzičku scenu. Pre nego što je svet pojavom COVID-a postao čudan, Sum Of R je trebalo da ide na turneju, trek koji je uključivao veoma istaknuto pojavljivanje čuvenog festivala Roadburn. Postava za turneju je već bila postavljena da bude duo, a Reto je udružio snage sa bubnjarom Jukkom Ramanenom, poznatim po svom prisustvu u takvim svetlima revolucionarne finske psihodelične scene kao što su Dark Buddha Rising, Atomikila ili supergrupa Vaste Of Space Orchestra (Oranssi Pazuzu & Dark Buddha Rising), da ne pominjemo Hevisel i Dust Mountain. Duo snage, u pravom smislu te reči. Pošto je Roadburn poseban, Reto je razmišljao o tome da ima gostujućeg pevača za taj određeni nastup, a kada već imate uspostavljenu vezu sa moćnim Dark Buddha Rising – veza prvi put uspostavljena na zajedničkoj turneji Dark Buddha Rising / Sum Of R 2018. uzgred – zašto tražiti dalje? Ulazi vokal Marko Neuman (takođe iz Convocation-a i, naravno, sveobuhvatnog Vaste Of Space Orchestra), koji bi od njih napravio izvanredan i malo verovatan trio samo za to veče.

Tada se, kao što znamo, svet promenio, a turneja i sam Roadburn se nisu dogodili. U jednom od najboljih primera gotovo svake loše situacije, Reto je pokušao da napravi nešto pozitivno od situacije i rezervisao je prvi mogući let nakon prvog zatvaranja u svojoj rodnoj Švajcarskoj kako bi otputovao u Finsku na tri nedelje studija. snimak sa postavom koja nikada nije bila, Juka i Marko. I bum: magija se desila. Kako Reto kaže, „imali smo tako dobro i intenzivno, kao i zahvalno i kreativno vreme zajedno da nije moglo biti prirodnije da je i Marko postao deo Sum Of R kroz ova zajednička iskustva. Za Juku i mene, Markov glas je kao predajnik u drugu dimenziju“.

Rezultat puštanja ova tri duha lutalice u preuređenu štalu u finskom selu u blizini Jivaskila-a je ‘Lahbrice’, novi i iznenađujući album Sum Of R, najnezbunjujuće i najkolosalnije delo koje je bend ikada snimio. Miksovao Viktor Bulok, zvani V. Santura (Triptikon, Dark Fortress), biće objavljen ove kasne jeseni na belgijskoj izdavačkoj kući Consouling Sounds i preokreće andergraund naglavačke.

Quasarborn

Quasarborn su:
Luka Matković – Vokal, gitara
Marko Danilović „Tihi“ – Bubnjevi
Miloš Tomasović – Bas gitara
Dimitrije Čuturilo – Gitara

Facebook: https://www.facebook.com/quasarborn101/
BandCamp: https://quasarborn.bandcamp.com/
YouTube: https://www.youtube.com/c/quasarbornofficial
Instagram: https://www.instagram.com/quasarborn/
Website: https://www.quasarborn.com

Quasarborn je osnovan 2016. godine od strane Luke Matkovića (gitara i vokal), Marka Danilovića Tihog (bubnjevi), Miloša Tomasovića (bas) i Đorđa Lukovića (gitara). Ova ekipa je do tada duži niz godina svirala zajedno u okviru treš metal sastava Space Eater, pa su tako žanrovski delom bili ukorenjeni u progresivnom treš metal zvuku. Međutim, kako je bend sazrevao, sve više je postajao prošaran uplivima iz raznih muzičkih pravaca.
Bend je objavio svoj treći (a prvi po redu na srpskom jeziku) album „Novo oružje protiv bola“ 10. maja ove godine, a iza sebe ima još dva izdanja „The Odyssey to Room 101“ iz 2018. i „A Pill Hard to Swallow“ iz 2020. godine.
Neposredno pred objavljivanje drugog albuma, Đorđe napušta bend, a na njegovo mesto dolazi mlada nada beoradske metal i hardkor scene – Dimitrije Čuturilo, koji unosi novu svežinu i širinu u zvuk i identitet benda.

Quasarborn se može pohvaliti mnogobrojnim koncertima po Srbiji (sa bendovima Eyesburn, Remedy, Alitor…), nastupima na Exit festivalu, pa i dvema evropskim turnejama u okviru kojih su nastupali u Nemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Holandiji… Takođe, Quasarborn se ponosi činjenicom da su ogromnim delom pripadnici DIY filosofije, jer članovi pokrivaju većinu delatnosti neophodnih za rad benda, (Marko Danilović Tihi je zadužen za kompletni vizuelni identitet, a Luka Matković snima i producira sav materijal).
Ovogodišnji veliki beogradski koncert Quasarborn-a će se održati 27. maja, u sali Amerikani Doma omladine Beograda uz podršku novosadskog benda Polywhy.

From the Ashes

From the Ashes su detkor bend iz Bugarske. Kombinuju zvuk i energiju death metala i hardkora sa drugim modernim trendovima u ekstremnoj muzici. Prvobitno inspirisan vodećim bendovima u žanru kao što su Chelsea Grin, Vhitechapel, Thi Art is Murder, Suicide Silence i drugi, bend je kasnije razvio bogatiji spektar izražajnih sredstava pod uticajem svih vrsta ekstremne muzike i šire.

 Bend je aktivan od 2015. godine, a jedini stalni članovi su Atanas i Kristijan. Svirali su širom Bugarske, a najprestižniji nastupi su bili kao podrška ruskom bendu Shokran u Sofiji 2019. i na festivalu Sea of Black u Burgasu 2020. godine, a debitovali su i u inostranstvu na Black Sea Rocks Festivalu 2022. Corbu, Rumunija.

 

Članovi:

Atanas Kolev – vokal

Kristijan Hristov – gitara

Vladimir Voloshchuk – gitara/vokal

Ivan Nikolov – bas

Svetoslav Cvetanov – bubnjevi

 

Izdanja:

Bez nade (2016)

Abomination (2019)

No Hope Reduk (2023)

The Bloody Earth

The Bloody Earth je osnovan davne 1995. i nakon samo par meseci od kompletiranja prve postave snima prvi demo sa tri pesme. Već sledeće godine (1996.) bend snima kompletan materijal za prvi album “Requiem Of Weeping Souls” koji početkom 1997. na kaseti izdaje “Butcher Sound”. Bend je tada za vreme svog kratkog postojanja ostavio dubok trag u srpskom undergroundu, što je dokumentovano pojavljivanjem na kultnoj kompilaciji “Scream untill YU like it” kao i reizdanjem “Requiem…” na CD-u, iako je bend u to vreme već prestao sa radom.

The Bloody Earth počinju sa ponovnim radom tačno 20 godina nakon prvog početka i taj rad se materijalizuje 2017. novim albumom “Inevitable” na CD-u i kaseti za “Miner Recordings” i koncertnim promocijama u većim gradovima – EXIT fest, Beograd, Sofija, Niš… Trenutno bend radi na novom albumu koji može da se očekuje do kraja 2023., a na Slaughter festu će se čuti par novih pesama.

Trenutna postava:       Marko Tričković – vok, orgulje

                                    Dušica Antić – vok

                                    Strahinja Đorđević – gtr

                                    Aleksandar Petrović – bas

                                    Goran Mladenović – gtr

                                    Vladan Kitanović – bubanj

Nadimac

Ristić i Pavlović su započeli sastav i upotpunili postavu gitaristom i vokalistom Milošem „Krle Macola“ Krstićem i Dušanom „Glasnom Komora“ Koprivicom.

Snimili su demo 2007. godine, Vukodlak Metal (Vukodlak Metal).

 Početkom 2008. bend je promenio postavu. Na njemu su bili osnivači – Zec i Draganče, gitarista Stefan „Ćora“ Ćorović i bivši Daggerspavn vokal Danilo „Dača“ Trbojević. Nova postava snimila je debi EP, Metal je Rat (2009)

 Potpisali su sa kineskom izdavačkom kućom Area Death Productions i objavili svoj prvi studijski album Državni Neprijatelj Broj Kec 2009. godine.

LAST HAMMER STAGE

Steel

„Steel“ je hard rock bend osnovan u Beogradu, maja 2012. godine. Vizija benda je bila, (a i ostala), rad na autorskim pesmama.
Uz dosta personalnih promena i muzičkih sazrevanja, ozbiljan rad kulminiraju krajem 2015. godine,
kada ulaze u studio i snimaju svoj prvi album ZA PGP RTS.

SVE O NAMA NA SAJTU
https://steelband.rs/

Steel
Vladimir Volkov – Vokal
Bosiočić Rajko – gitara
Mitar Lutovac – Bas
Sasa Omerović – Bubanj

Cardinal Point

Sastav je nastao početkom 2012. godine u Vranju, Srbija. Bend su osnovali Milan Stojković (bubnjevi – kompozitor/aranžer) i Dejan Mitić (bas gitara – kompozitor/tekstopisac). Ostali članovi su Darko Trajkovski (vokal, gitara – kompozitor/aranžer/tekstopisac) i Nemanja Dejanović (gitara – kompozitor).

Sredinom godine bend nastupa na sceni pod imenom GodDamn i počinje sa autorskim radom. Sa prvim autorskim pesmama izlazi njihov nezvanični demo EP album koji sadrži tri numere “Rise Above All”, “Inception”, “My Lament”, koje će se kasnije naći i na njihovom zvaničnom LP izdanju. Pravac njihove muzike može da se okarakteriše kao “southern / stoner / heavy rock”.

Do polovine 2014. godine nastupali su širom svoje zemlje, od malih i ne tako značajnih klubova do profesionalnih bina organizovanih poznatih klubova i velikih stadiona. Nadograđivali su svoj stil, žanr, autorski repertoar i dubinu svojih tekstova u kojima se govori uglavnom o društvenim i političkim problemima. Nastupali su i na mnogim i svim bitnim takmičarskim festivalima, kao što su Belgrade Demo Fest Live, Dan D, 48. Zaječarska Gitarijada, 40. Ratkova Gitarijada, Demofest, Reload festival itd., sa kojih su uvek odnosili prvo, drugo ili treće mesto i više individualnih nagrada.

Krajem leta te godine učestvuju na čuvenom Demofest-u u Banja Luci i to je njihov poslednji festival gde će učestvovati i takmičiti se kao demo bend, na kojem su osvojili nagradu publike, za njih lično najznačajniju nagradu od svih.

Njihov debi album izašao je 25. septembra 2015. godine, za izdavačku kuću Nocturne Media, pod nazivom “Spit On Trust And Reliance”, koji sadrži 11 pesama + bonus track (LP – 54 min.), registrovan u SOKOJ-u i registrovan i katalizovan u Narodnoj biblioteci Srbije. Album benda Cardinal Point proglašen je za najbolje debi izdanje za 2015., a našao se među 30 najboljih u regionu, po mišljenju mnogih i poznatih recenzenta i kritičara. Zapazili su ih menadžeri i kritičari, što o tome svedoče recenzije na internet portalima (jedan od njih Javni servis – RTS) i časopisima. Pored fizičkog izdanja, album je dostupan preko svih digitalnih download/streaming servisa, kao što su Amazon, iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, YouTube.

Album je promovisan putem radio i TV stanica u Engleskoj, Francuskoj, Belgiji, Brazilu, Argentini, SAD, Rusiji, Nemačkoj, Holandiji, Irskoj, Grčkoj, Finskoj, Švedskoj, Španiji, Italiji, Kanadi itd. i naravno širom regiona. Album je promovisan i na festivalima (EXIT, Belgrade BEER FEST, Šumadija Fest, TaksiRat, Overload Festival, Downhill Festival, Morinjska Gitarijada, Rockerijada itd.) i koncertnim izvođenjem na turnejama po Srbiji i širom Balkana, ujedno sa promocijom i muzičkim spotom za pesmu “Mesmerised” koja se našla u američkom dokumentarnom filmu za ICON 1000 “Days of Thunderdome” (Harley-Davidson vs NASCAR).

Bend do danas nastavlja svoj aktivan rad na rok sceni i početkom 2023. godine imaju zakazan termin za izdanje sledećeg LP albuma pod nazivom “Man Or Island” za izdavačku kuću Q-Records. Sa njegovom najavom su već krenuli svojim nastupima i mnogobrojnim koncertnim izvođenjem po klubovima i festivalima širom Srbije i regiona (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora, Bugarska, Makedonija, Slovenija).

Njihov još jedan uspeh zabeležen u samoj završnici 2022. godine kao pobednici BARF festivala, jednog od najznačajnijih i najuticajnijih muzičkih festivala autorske rok i metal muzike.

Wicked Ways

Bend Wicked Ways vuče korene još od benda Stygian Flames koji je nastao 2009. godine. Ime je promenjeno 2015. godine.
Zvuk koji sviramo je thrash metal sa raznim uticajima iz drugih žanrova u metalu. Moglo bi se reći da su glavni uzori bendovi kao što su Nevermore, Annihilator i Testament.

Bend od izdanja imamo 2 EP-ja:
– 2017. Insurgency Of Time
– 2020. Struggle Is Real
Do kraja godine krećemo sa snimanjem celog albuma.
Postavu benda čine:
Miodrag Nedić – vokali
Zlatko Pavlović – gitara/back vokali
Milan Đerić – gitara
Stefan Stanišić – bas
Nikola Radovanović – bubanj

Revolution

Revolution je hevi metal trio iz Niša koji je nastao još početkom dve hiljatitih, a u sastavu Bojić (osnivač i jedini stalni član), Deni i Bogi svira od 2015.

Bend svira brojne autorske pesme od kojih su najpoznatije King of Bams, Rise and Fall, Motherfucker kao i stalne himne Motorheda, Metalike, Megadeta…

Broji na stotine nastupa širom Srbije, ali i svirke na moto skupovima najpoznatijih svetskih moto klubova u Makedoniji, Bugarskoj i Nemačkoj.

COBI'S DEATH

COBI’S DEATH je eksperimentalni metal projekat iz Srbije, nastao 2004. godine nakon odlaska Dragana Nešića Nelea iz benda istog imena, koji je formiran 5 godina ranije kao otpor režimu Slobodana Miloševića. Otuda i ime – COBI’S DEATH. Tokom ovih 19 godina, COBI’S DEATH je sarađivao sa mnogim muzičarima u studijskom i koncertnom izvođenju: Miloš Vizantija, Gorgh, Pera Azilot, Duca, Marko Albijanić, Zoki Slayer, Mladjowar, Alex Bramil i sjajni bubnjar Buca iz benda Revolution na koncertnom izvođenju hita “202”.

Nele je tu kada je potrebno, kako za obrade i tekstove, tako i za koncertne nastupe. Što se tiče jedinog zvaničnog člana od početka, to je ista osoba, tj. Gary Bramill.

Nakon nekoliko izdanja death grind žanra sa Gorghom, CD se okrenuo eksperimentisanju sa elektro zvukom 2015. godine. Rezultat toga su 23 albuma, ne računajući novi album “Day Star”, koji izlazi na Svetski dan muzike, 21. juna 2023. godine.

Pre toga, COBI’S DEATH će objaviti 4 singla: “Seconds before suicide”, “Hoax”, “Heart Outside”, “Separate Souls” i pesmu “Kick-Ass” pod nazivom “Betrayal”.

Video za pesmu “Seconds before suicide” već je dostupan na kanalu GaryBramilEVO.

Takođe je vredno pomena nastup na jednom od festivala neposredno nakon izlaska novog albuma. Plan je izvesti ceo album u celosti.

URAL UMBO (SUI/FIN)

URAL UMBO (SUI/FIN) Avangarda, muzika za horor, mračni ambijent, Doom Jazz, Drone RockS vremena na vreme, muzika bi trebalo da se oseća kao plivanje u hladnom jezeru posle vrelog i znojavog dana ili otvaranje prozora u zagušljivoj prostoriji: čišćenje, osveženje, drugačije. Ali budite oprezni, nikad ne znate šta može ući kroz otvoren prozor! Švajcarsko-finski trio Ural Umbo u sastavu Reto Mader (Sum Of R, JeGong), Marko Neuman (Sum Of R, Dark Buddha Rising, Vaste Of Space Orchestra, Convocation) i Jukka Ramanen (Sum Of R, Dark Buddha Rising, Vaste Of Space) Orchestra, Hekvessel, Dust Mountain) ne mogu da sakriju svoju sklonost modernoj estetici ritualnog dooma, eksperimentalnog black metala i sintisajzerskog drona iz 70-ih. Na svom poslednjem albumu “Roomer” (miksovao Randall Dunn) veslaju u trulom čamcu kroz mračne muzičke avangardne vode u blizini Bohren & der Club of Gore, Sunn O))), Anna von Haussvolff, Zombi i Goblin . Prateći zvučne zapise iz horor filmova kao što su Mendi, The Fog, Beiond The Black Rainbov i Suspiria (1977), oni se mešaju sa širokim spektrom instrumenata: sniženim klavirom, analognim sintisajzerima, basom, orguljama, elektronikom, bubnjevima i udaraljkama. Ovome se dodaju ritualni i bestelesni vokali u formi medija koji pljuva, vrišti, preklinje i plače koji polako provlači svoj put kroz mračne melodije, epske dronove, višestruke povratne mantre o propasti i generalno dominantnu psihodeličnu atmosferu kako bi ušao. Kuc, kuc.