Slaughter Horor Film Festival

Program 2023.

30. JUN
SLAUGHTER
MOVIE HALL
OTVARANJE + KONCERT
19:00 REZ
21:00 FRANCESCA
22:45 T.T. SINDROM

01. JUL
19:00 CRIMES OF THE FUTURE T.T. SINDROM
21:00 M. LAKOBRIJA:
22:45 KRATKI FILMOVI

02. JUL
19:00 ABRAKADABRA
21:00 CRIMES OF THE FUTURE
22:45 ORGY OF THE DEAD

30. JUN

AIR MOVIE SCREEN
21:00 SPEAK NO EVIL
22:30 MONA LISA AND A BLOOD MOON
 
1. JUL
21:00 MONA LISA AND A BLOOD MOON
22:30 REZ
 
2. JUL
21:00 SPEAK NO EVIL
22:30 M. LAKOBRIJA: KRATKI FILMOVI
 
30. JUN
WATER MOVIE SCREEN
KRATKI DOMAĆI HOROR FILMOVI ZA ZLATNU MACOLU
23:00 MEGALOMANIAC
1. JUL
21:00 MAL DE OJO (EVIL EYE)
23:00 ORGY OF THE DEAD
2. JUL
21:00 DODELA NAGRADA + DOBITNICI ZLATNIH MACOLA
23:00 MOTHER SUPERIOR

SLAUGHTER FEST: MEDjUNARODNI FESTIVAL UMETNIČKOG HORORA 2023.

U KONKURENCIJI:

MEGALOMANIJAK​

Režija: Karim Ouelhaj

Marta i Feliks su deca Koljača iz Monsa, ozloglašenog belgijskog serijskog ubice iz 1990-ih. Dok Marta živi nestabilnim životom, prožetim nesigurnošću, njen brat, pod teretom porodičnog nasleđa, nastavlja ubistva njihovog oca. Uznemiravana i grubo napadnuta na poslu, Marta pada u ludilo i ulazi u čudan i zastrašujući svet u kojem živi njen brat.

– Međunarodni filmski festival Fantazija (Kanada) – Nagrada za najbolji igrani film – Cheval Noir; Nagrada za izvanrednu glumu: Elina Šumaher

– Grimfest (UK) – Najbolja kamera: Fransoa Šmit; Najbolja muzika: Gari Munbuts & Simon Franskuet; Specijalno priznanje – najbolja gluma: Elina Šumaher

– Brooklin Horror Film Festival (SAD) – Nagrada za najbolju glumu: Elina Šumaher

– Monsters Taranto Film Festival (Italija) – Nagrada za najbolji film

– Torror Molins Festival (Španija) – Najbolja gluma (Elin Šumaher) 

– Isla Kavalera (Španija) – Najbolja gluma (Elin Šumaher); Posebno priznanje – Najbolji film

– Soho festival horor filma (UK) – Najbolja fotografija (Fransoa Šmit)

– Zlatni Ghoul (Srbija): Za Najjeziviji Horor; Zlatni Ghoul za Glavnu Žensku Ulogu (Elin Šumaher); Zlatni Ghoul za Kameru (Fransoa Šmit); Zlatni Ghoul za Scenografiju (Laios Hendriks, Tomas Koku)

ORGIJA MRTVIH

Režija: Norbert Fafenbihler

Nastavlja se luda saga o čoveku pod maskom majmuna koji luta vrtom mučenja i devijantnih užitaka. Drugi deo planirane trilogije, film Orgija prokletih počinje tačno tamo gde je 2551.01 ostavio zapanjenog gledaoca koji žudi za nastavkom, a kao i kod svih sjajnih nastavaka, niste morali da gledate prethodni film da biste bili oduševljeni ovim. Naročito ako volite žestoko nasilje, bolestan seks i crni humor. Ovaj austrijski film je nastavak prošlogodišnjeg dobitnika Zlatne Macole, 2551.1: THE KID, i gosta festivala, Norberta Fafenbihlera. Radi se o još košmarnijem, šokantnijem filmu kao iz najmračnijih vizija Dejvida Linča.

UROKLJIVO OKO

Režija: Isak Ezban

Nala, 13-godišnja devojčica iz grada, putuje s porodicom u kuću svoje bake na selo, kako bi pokušala da pronađe lek za misterioznu bolest svoje mlađe sestre. Ali, uskoro će otkriti da njena baka nije baš tako blaga kao što izgleda. Vrlo dobar primer modernog „folk horora“, s dodirom Giljerma del Tora, odličnom atmosferom i efektima.

MAJKA NASTOJNICA

Režiser: Mari Alis Volfžan

 

1975, dvorac Rozenkrojc. Medicinsku sestru i njenu ekscentričnu pacijentkinju vezuje zajednička čežnja: sećanje stare dame sadrži tajnu Sigrunine prošlosti; životna snaga mlade žene drži ključ za budućnost baronice.

 

– Brooklin Horror Film Festival 2022: Najbolji film; Najbolji režiser

REZ

Režija: Mišel Hazanavicijus

Stvari idu loše za malu filmsku ekipu koja snima niskobudžetni film o zombijima kada ih napadaju pravi zombiji. Film je rimejk-adaptacija kultne japanske zombi komedije One Cut of The Dead Šiničiro Uede.

Ovo je film reditelja koji je osvojio više Oskara (UMETNIK, 2011, dobio je 5 Oskara, uključujući: najbolji film godine, najbolju režiju, najbolji originalni scenario) i bio je film otvaranja u Kanu 2022.

NE GOVORI ZLO

Režija: Kristijan Tafdrup

Na odmoru u Toskani, danska porodica se odmah sprijatelji sa holandskom porodicom. Nekoliko meseci kasnije, danski par dobija neočekivani poziv da poseti Holanđane. Ne prođe mnogo vremena pre nego što se radost ponovnog okupljanja zameni nesporazumima, koji dovode do psihičkog – a onda i fizičkog – nasilja.

– Specijalna nagrada Bodil Avards – Sune Kelster (kompozitor)

– Fangoria Chainsav Awards – Najbolji međunarodni film

– Golden Scythe Horror Awards – Najbolji međunarodni film

– Međunarodni festival fantastičnog filma u Pušonu – najbolja režija

– MOTELk – Festival Internacional de Cinema de Terror de Lisboa – Nagrada za najbolji evropski dugometražni film

– Molins Film Festival – Najbolji film, zvanična sekcija; Najbolja originalna muzika 

– Tertio Millenio Film Fest – Najbolji film

– Zlatni Ghoul za Najbolji Scenario (Dane Larsen, Christian Tafdrup, Mads Tafdrup)

ZLOČINI BUDUĆNOSTI

Režija: Dejvid Kronenberg

Kako se ljudska vrsta prilagođava sintetičkom okruženju, telo prolazi kroz nove transformacije i mutacije. U pratnji svoje partnerke, poznati umetnik performansa Sol Tenser prikazuje metamorfozu svojih organa. U međuvremenu, misteriozna grupa pokušava da iskoristi Solovu ozloglašenost da rasvetli sledeću fazu ljudske evolucije.

– Zlatni Ghoul za Muziku (Howard Shore)

– Gilda kanadskih režisera – Izuzetno režisersko dostignuće u igranom filmu

Film Comment Magazin, SAD – Anketa kritičara na kraju godine, najbolji film

MONA LIZA I KRVAV MESEC

Režija: Ana Lili Amirpur

Kada se samohrana majka sprijatelji s misterioznom ženom koja ima natprirodne moći, ona vidi unosnu priliku da brzo zaradi. Međutim, njihov kriminalni pohod ubrzo privlači neželjenu pažnju kada policajci počinju da se približavaju.

Od rediteljke mnogo hvaljenog filma Devojka noću hoda sama kući (2014).

– Gerardmer Film Festival – Najbolja filmska muzika

– Venecijanski filmski festival – najbolja filmska muzika; Fanheart3 nagrada, Nave d’Argento za najbolji OTP; Nagrada Soundtrack Stars, posebno priznanje

– Sitges – Međunarodni katalonski filmski festival – najbolja originalna muzika

HODNICI

Režija: Dejn Aleksander Peplinski

Kada se mlada žena useli u stambenu zgradu, u hodnicima je proganjaju priviđenja. 

Crnobeli arty horor film mladog reditelja.

VAN KONKURENCIJE:

FRANČESKA

Režija: Lučano Oneti

Dva detektiva prate serijskog ubicu koji je ciljao na „nečiste duše“. Da bi ga uhvatili, moraće da reše slučaj devojke koja je nestala pre 15 godina. Veoma zanimljiv neo-giallo, u duhu Darija Arđenta.

ABRAKADABRA

Režiseri: Lučano Oneti, Nikolas Oneti

Lorenco Mančini je poznati i harizmatični mađioničar koji prolazi kroz svoj najuspešniji trenutak, iako je uvek bio u senci svog preminulog oca iluzioniste; sada je meta poremećenog serijskog ubice. Veoma zanimljiv neo-giallo, nalik filmovima Darija Arđenta i Mikelea Soavija.

T.T. SINDROM

Specijalna projekcija (sa gostom režiserom Dejanom Zečevićem)

Grupa mladih ljudi pokušava da nabavi „travu“. Oni odlaze u tursko kupatilo u okviru drevne beogradske tvrđave da sretnu dilera, ali tamo završavaju zarobljeni i nemilosrdno ih jednog po jednog ubija misteriozni koljač obučen u crnu kožu. Čini se da sve to ima neke veze sa čudnim i veoma retkim T. T. sindromom koji obolele pretvara u krvožedne ubice, ali da li će zarobljenici rešiti misteriju pre nego što svi odu niz kanalizaciju?

KRATKI FILMOVI

Specijalna projekcija (sa gostom režiserom Miroslavom Lakobrijom):

Izbor od 13 trash-horor kratkih filmova u režiji našeg najpoznatijeg majstora šminke: obiluju lošim ukusom, krvlju i crnim humorom. Biće prikazano sledeće: 1. Pacijent [1997], 2. Pacijent 2 – Povratak pacijenta [1999], 3. Pacijent 3 [2000], 4. Pacijent 4 [2001], 5. Pacijent 0 [2006], 6. Oni su [2001], 7. Tunel smrti [2002], 8. Miki Ex Mashina [2003], 9. Uber Soldat [2005], 10. Hotel kanibal [2007], 11. Predatorka [2007], 12. The Last Drop [2011-2013].